daretodream.nl

Mijn inspiratie

Ik krijg mijn inspiratie van veel dingen. De omgeving om me heen, de mensen in mijn leven, gebeurtenissen in het persoonlijke leven en in de maatschappij. Ik ben een christelijke kunstenaar en probeer God altijd bij het schilderproces te betrekken. Ik zoek Hem voor inspiratie, ideeën en beelden. Dit wordt ook wel profetisch schilderen genoemd.

Ik ben vrij creatief opgegroeid en heb eigenlijk geen specifieke voorkeur voor bepaalde 'stijlen kunst'. Ik waardeer alle creatieve uitingen en initiatieven. Wel is mijn voorkeur om zelf met contrasterende kleuren te werken. Kleurgebruik is zo belangrijk en ik geniet ervan om steeds weer nieuwe combinaties uit te proberen. Zelf zou ik mijn schilderijen impressionistisch kunnen noemen, het heeft veel weg van de realiteit. Echter zijn mijn indrukken en gedachtes vaak vermengd met reeële beelden.


Inspiratie vanuit eigen omgeving en buitenland

Ik zoek vooral inspiratie uit de dingen die ik zelf zie of heb meegemaakt. Ik houd van interessante perspectieven en probeer ook foto's daarvan te maken. Ik zoek vooral de beleving in de natuur op. Dat geeft me rust en een frisse kijk op dingen. Uit mijn eigen omgeving zowel als in het buitenland heb ik veel mooie dingen gezien die mij hebben geïnspireerd. Hieronder een aantal foto's!